V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Nedávno jsme na pražské pobočce přivítali dvojici studentů, kteří se účastnili projektu Career Boost. Ten má za úkol pomáhat s osobním a kariérním rozvojem studentům ve věku 17 až 26 let. Vedle aktivit jako kariérní poradenství, testování silných stránek nebo víkendové workshopy se konají i tzv. Career Days, během nichž studenti chodí na exkurze přímo do firem a seznamují se s praxí ve vyhlídnutém oboru.

Těší nás, že jsme jim mohli přiblížit fungování naší webové a e-commerce agentury a pomoci v rozhodování o budoucí kariéře.

Přiblížili jsme jim praxi e-commerce a webových projektů

Oba studenti – Jasmin a Petr – nás příjemně překvapili velkým zájem o prostředí digitálních řešení. V průběhu exkurze s nimi zvládl náš manažer kvality Mirek Čáp probrat řadu věcí.

Třeba způsob fungování našich týmů a spolupráce napříč pobočkami nebo kolegy na homeoffice. Popsal jim, že jsme už dávno před covidem byli zvyklí běžně komunikovat přes videohovory, telefon a online platformy pro řízení projektů. I tak se ale rádi alespoň několik dní v týdnu scházíme na pobočkách a pracujeme z kanceláří. 

Mladým žákům vysvětlil, že i přes veškeré moderní technologie a možnosti práce na dálku se během realizace projektů objevují situace, kdy je lepší potkat se osobně a vše vymyslet společně „u kulatého stolu“. A i kdyby to bylo setkání jen u kafe nebo společného oběda, je důležité, aby se kolegové poznávali lépe osobně.

Oba studenty zajímal také postup tvorby projektů a komunikace s klienty. A protože byli nejvíc rádi za praktické příklady, odprezentoval jim náš grafik Lukáš Sucharda ukázku postupu návrhu grafického kabátku pro webové stránky. Během ní prošel posloupnost prací od UX návrhu (drátěného modelu) přes prvotní návrh grafiky a schvalování návrhu s klientem až po detailní rozpracování podkladů tak, aby mohli webaři začít kódovat.

Petr i Jasmin se tak dozvěděli vše důležité pro to, aby se mohli lépe rozhodnout, jaká pozice by jim ve světě online projektů seděla nejvíc. Oba totiž mají zájem pracovat právě v perspektivním oboru digitálních řešení.

Jasmin a Petra u nás provedl Míra Čáp, manažer kvality

Jak exkurzi hodnotili sami studenti?

Podobně jako nás vždy zajímá zpětná vazba od klientů, nemohli jsme si nechat ujít ani hodnocení Jasmin a Petra. Tohle nám druhý den napsali:

Zpětná vazba Jasmin:

"Upřímně se mi velmi líbila prezentace a jak to pojali. Ukázalo mi to vše, co jsem potřebovala, a zároveň i Petrovi, co tam byl se mnou. Byli k nám upřímní a popsali celý proces tvoření webu od klienta až po finální stránku. Chtěla bych moc poděkovat za možnost, že jsem tam mohla být.

Zpětná vazba Petra:

"Exkurze v open-space prostorech FG Forrest mi přinesla dobrý a detailnější náhled do procesu web developmentu. Předtím jsem nevěděl, do jak moc velké hloubky se určité kroky vývoje propracovávají, takže jsem vděčný Forrestu za nový náhled na věc. Personál byl taky velice vstřícný a na všechny otázky ochotně odpovídali. Díky."

Podobné iniciativy pro mladé jsou podle nás mimořádné důležité. Právě ve firmách se studenti mohou o praxi dozvědět nejvíce a být tak dobře připraveni na budoucí povolání. Děkujeme tedy Jasmin i Petrovi za zájem a také Tereze Malíkové z organizace Nadání a dovednosti o.p.s., která nás oslovila a exkurzi dohodla.

A Jasmin i Petrovi přejeme jen to nejlepší ve škole i v jejich budoucích kariérách.

Mohlo by vás zajímat

Maďarský e-shop SG nábytku od FG Forrest dosáhl obratu přes půl miliardy

V FG Forrest jsme pomohli už řadě webů a e-shopů s expanzí do zahraničí. Jedním z nejvýraznějších je příběh maďarského e-shopu pro SG nábytek.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku