Matěj Kožíšek z týmu FG Forrest Hardracing jako první v historii získal hned 2 zlaté medaile na mistrovství Evropy v MotoSurfu

Ve Forrestu už pár let nadšeně fandíme Matěji Kožíškovi v jeho MotoSurfové kariéře. A že je čemu fandit! Mladý jezdec pod křídly týmu FG Forrest Hardracing se i na letošní sezónu pečlivě připravoval a jeho úspěchy jsou tak naprosto zasloužené.

Jen připomeneme, že MotoSurf je sport původně z Česka, při kterém závodníci soupeří na surfových prknech zvaných Jetsurf. Jeho popularita se postupně zvedá i u nás, ale v zahraničí mu kredit podstatně zvyšuje řada světových celebrit. Na motorových surfech můžete potkat třeba zpěváka Justina Timberlakea, legendárního pilota formule 1 Lewise Hamiltona nebo majitele společnosti Red Bull Dietricha Mateschitze (a zvlášť u toho Red Bull to není vlastně žádné překvapení, že).

Užijte si krátký sestřih ze závodů

 

Pořádně zlatá jízda!

Matěj se i letos účastní evropského poháru UIM MotoSurf Europe a právě na druhé zastávce v Berlíně předvedl něco nevídaného. V bývalém olympijském areálu Regattastrecke Grünau totiž mezi 65 závodníky zabojoval tak, že si nakonec odnesl hned 2 zlaté medaile. A to za:

  • 1. místo v kategorii Stock R ta se vyznačuje tím, že závodníci nesmí mít na svých prknech vůbec žádné mechanické úpravy. Vyhrává tedy jen skutečně nejlepší jezdec a spolehnout se může čistě na své schopnosti.
  • 1. místo v kategorii Electric Challenge jde o kategorii, kde jezdci závodí na surfech poháněných elektřinou. I tady Matěj dominoval.

A povedlo se mu to jako vůbec prvnímu! Zatím žádný jezdec třídy „Rookie“ nebo „Junior“ totiž v historii tohoto sportu 2 zlaté medaile na jedné závodní štaci nezískal. 

Matěj na stupních vítězů

 

Zažil i další úspěchy

To ale není jediný úspěch, který se letos Matějovi zatím povedl. Třeba hned na první zastávce evropského poháru na pražské Lhotě vybojoval 3. místo v kategorii Stock R a hned 1. místo v elektrice. 

A ostudu rozhodně neudělal ani na zastávce světového poháru v mexickém Cancúnu, kam si přijel pro třetí místo v kategorii Stock R. Výsledek je o to lepší, že soupeřil se závodníky z celého světa. 

Zasloužená radost po výhře obou závodů

Díky všem těmto úspěchům se Matěj ještě víc přiblížil svému snu. Reprezentovat Českou republiku na letních olympijských hrách 2024 v Paříži. Jestliže se MotoSurfu skutečně podaří dostat na olympiádu (a zatím to tak vypadá), půjde o vůbec první olympijskou disciplínu, při které se používá elektrický motorový pohon.

Držíme palce!

Mohlo by vás zajímat

FG Forrest hlásí za rok 2022 téměř 10% růst

Obrat naší webové a e-commerce agentury v meziročním srovnání vzrostl z necelých 87 na 94,7 milionů korun.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku