Přišel jsem, viděl jsem a nechci pryč

Jsou 4 hodiny odpoledne a jsou to právě 4 dny a 4 měsíce od chvíle, kdy jsem nastoupil do FG Forrest. No – nějak jsem začít musel. Za tu dobu jsem do sebe stihl nasát místní atmosféru a sníst dostatečný počet arašídů v zasedačkách. A přijde mi dobré o tom podat stručné svědectví.

Ve chvíli, kdy člověk změní zaměstnání, je to pro něj vždy velká výzva. Možnost naučit se něco nového, posunout se dál, ovlivnit místo, kam přichází. Jsem sice pozdější ročník narození než většina z vás, ale pracovních zkušeností už mám dostatek na to, abych mohl srovnávat.

Zastávám názor, že aby si člověk udělal kvalitní názor na věc, musí se na ni dívat jak zdálky, tak úplně zblízka. A to nejlépe ve stejný okamžik. Proto vám popíšu, čeho jsem si všiml v FG Forrest.

Záchody jsou prázdné

Možná se divíte, co to píšu. Ale je to strašně důležitá věc, která odráží, že lidi v pracovní době pracují. No opravdu..)) Byl jsem ve firmách, kde bylo stále plno. Na zemi vždy připravené noviny, zpoza dveří se ozývala nějaká hra na mobilu a existují i experti, kteří v tomto nepěkném prostředí tráví i hodinu denně jen proto, aby si ukrátili den..)) Koumáci.

Kuchyňka místem pro rychlý pracovní meeting

Další místo, kde se obvykle může pálit čas, je kuchyňka. Anebo naopak. Když totiž v FG přijdu do kuchyňky, tak se tam nikdo nebaví o tom, jaké je venku počasí nebo co nového u Bartošové. V drtivé většině případů jsou tu slyšet pracovní hovory. Úžasné. Ten čaj, který je pro zaměstnance zdarma (teda doufám, že je, já ho piju), si tam zaměstnanci odpracují a ani o tom možná neví. Boží.

9:00 a 17:30

Toto jsou známé mezní časy. V jiných firmách, co je před 9. hodinou ranní a půl 6. odpoledne, to nikdo neví. Protože tam nikdo není. Nejde o to, aby tu každý trávil celé dny od svítání po setmění (kromě zimy, tam to jinak nejde). Jde o to, jak se na místě tváří lidé pracující mimo tento časový interval. A tady jsou v pohodě! Žádný problém. Makaj. A spokojeně makaj. A dokonce se i usmějou mimo standardní pracovní dobu!

Zdravení

Všichni vás pozdraví, když přicházíte, když odcházíte. Pozdraví vás i vícekrát za den, když máte šťastný den! Žijí tu slušní lidé.

Mimopracovní akce

Pokud jsou lidi ochotni vidět ty samé – tváře – i po pracovní době na nějaké uspořádané akci, ať už sportovní nebo nesportovní, tak pak je znát, že vše funguje tak, jak má. Florbal, kino, hospůdka, divadlo – to všechno se tu koná. Jen si vybrat.

Před klienty se nikdy nebudete cítit špatně

Ale hlavně: je skvělé, na jakých hodnotách je FG Forrest postaven. Vždycky víte, že nabízíte kvalitu. A to je pevná půda pod nohama. Ještě lepší ale je, že i klienti o nás ví, že jsme kvalitní. To je pevná půda pod nohama a vy se vznášíte v oblacích.

Být součástí FG Forrest se mi rozhodně zalíbilo. Nebudu hodnotit procenty ani hvězdičkami, jak moc jsem spokojený. Já se spíš těším na další projekty, kam toto hodnocení implementujeme. Do diskuse na webu. A intranetu. A eshopu. A taky tam přidáme skvělé newslettery. A přidáme kreativní nápady a vychytávky. Grafik udělá supr design. A všechno poběží jako švýcarské hodinky! Já jdu zpátky pracovat! Protože je to to, co mě baví!

PS: Za ten článek jsou nějaké prémie, ne?

Mohlo by vás zajímat

Na teambuilding v Krkonoších jen tak nezapomeneme!

Velký teambuilding obvykle pořádáme jednou za rok, takže si dáváme opravdu záležet. A ten letošní byl pořádně našlápnutý.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku