Až 2× více životopisů díky kariérním stránkám pro T-Mobile CZ a Slovak Telekom

V roce 2022 jsme spustili nové kariérní stránky pro T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. Výsledkem je významný nárůst odeslaných životopisů.

Ve spolupráci s tvůrci náborového softwaru Recruitis.io a kreativní agenturou Logos.agency jsme pro T-Mobile CZ a Slovak Telekom pomohli připravit moderní kariérní mikrostránky. Uchazeči tam najdou všechny potřebné informace k otevřeným pozicím, poznají budoucí kolegyně a kolegy a seznámí se s fungováním mobilního operátora.

Na stránkách nechybí firemní vize, blogová sekce s detailním popisem jednotlivých pozic a zajímavosti z T-MobiluSlovak Telekomu.

Autentická a poutavá prezentace pracovních míst

V T-Mobilu a Slovak Telekomu nechtěli jen líbivé kariérní stránky s výpisem pozic. Potřebovali prezentaci, která zájemcům předá všechny důležité informace – široké portfolio služeb, představení týmů a firemní kultury, rozmanitost společnosti a přehled používaných technologií. Zároveň kladli velký důraz na bezpečnost a dostupnost řešení. 

Protože si v T-Mobilu a Slovak Telekomu přáli spuštění projektu do dvou měsíců, rozhodli jsme se pro agilní přístup rozdělený do několika etap. Realizace v tak krátkém termínu se podařila díky hladké komunikaci jak mezi námi a klientem, tak mezi lidmi z HR systému Recruitis i obsahovou agenturou Logos agency. V rámci stanoveného času jsme stihli provést i důkladné testování pro ověření maximální bezpečnosti řešení.

A jedna zajímavost z hlediska požadavku autenticity: na fotkách a ve videích na kariérních stránkách najdete jen zaměstnance tohoto operátora v reálných kancelářích.

Cílové skupiny kariérních stránek

  1. Zájemci zvenku – potenciální zaměstnanci z oblastí IT a technologií, prodeje a zákaznického servisu, marketingu a obchodu, administrativy, náboru, financí a dalších.
  2. Zaměstnanci – pokud by se stávající zaměstnanci chtěli posunout v kariéře jiným směrem nebo se přihlásit na pouze interně vypsané pozice. 

Výběr důležitých funkcí nových kariérních stránek

Napojení na náborový software Recruitis

Součástí řešení je integrace náborového softwaru ATS (applicant tracking system) společnosti Recruitis.io. Díky němu mohou HR specialisté z T-Mobilu a Slovak Telekomu rychle komunikovat se všemi uchazeči, zaznamenávat stavy u jednotlivých pozic, vytvářet databáze talentů nebo jednoduše exportovat přehledné reporty.

Atomický design pro maximální přehlednost

Aby se návštěvníci webu rychle orientovali na jakémkoliv zařízení, mají kariérní stránky responzivní a také atomický design. Přehlednosti napomáhají stejné komponenty napříč celým webem (boxy, widgety, ikonky atp.). Atomický design má výhodu i v tom, že díky jednotným prvkům lze stránky snadno rozšířit, aniž by ztratily přehlednost.

Funkce známé z e-commerce

Díky našim zkušenostem z tvorby e-shopů jsme do kariérních stránek implementovali několik funkcí známých právě z e-commerce. Například push notifikace, které zájemce upozorní na pozice, které by přímo je mohly zajímat. Notifikace jim také mohou připomenout, že nedovyplnili formulář a mohou je upozornit i na dostupnost pozic, které si uložili do „Oblíbených“.

Okamžité načítání díky Next.js (React)

Mikrostránky běží na platformě Next.js (React), která napomáhá okamžitému načítání obsahu a vývojářům otevírá spoustu možností k dalšímu vývoji. 

Automatické identifikace interních zaměstnanců

Stránky mají funkci automatické identifikace zaměstnanců pomocí jednotného přihlášení (SSO). Může se jim tak zobrazit jiný obsah než zájemcům „zvenku“. Vidí například interně nabízené pozice nebo postup, jak se zapojit do benefitního programu doporučení kandidátů.

Snadná tvorba nových podstránek

Mikrostránky běží na headless CMS platformě Edee.one, která umožňuje snadnou správu veškerého obsahu a jeho rozšiřování pomocí tzv. obsahových bloků. Jde o možnost jednoduchého poskládání nové podstránky z předdefinovaných komponent. Sestavení nové podstránky je tak jednoduché, že to po krátkém školení zvládne každý.

Administrátoři T-Mobilu a Slovak Telekomu nás tak nemusí kontaktovat pokaždé, když chtějí vytvořit třeba kampaňovou podstránku na již běžícím webu. Zkrátka si ji naklikají a naplní obsahem sami. To s sebou samozřejmě nese významnou úsporu nákladů.

Tyto podstránky navíc budou vždy ladit s již existujícím designem celého řešení, díky výše zmíněnému atomickému designu.

Kariérní mikrostránky plní cíle a vyhrávají ocenění

Máme velkou radost, že se podařilo splnit veškeré kvalitativní cíle klienta. Nové řešení atraktivně prezentuje pozice, týmy i kulturu firmy a umožňuje flexibilní rozvoj. Vše je propojeno s náborovným systémem Recruitis a řešení je stabilní a maximálně zabezpečené. 

S výsledky kvantitativních cílů je klient také velmi spokojen. Hned po spuštění mezi prosincem 2022 a lednem 2023 došlo k nárůstu odeslaných CV o více než 67 %.

I v následujících měsících dorazilo v meziročním srovnání o vyšší desítky procent CV více. V některých měsících došlo i více než ke dvojnásobnému nárůstu.

Nadšení jsme také ze zisku hned dvou ocenění na prestižní soutěži efektivity digitálních projektů Internet Effectiveness Awards 2023:

  • 2. místo v kategorii Lidské zdroje a personalistika
  • 3. místo v kategorii Weby a portály

Momentka z předávání ocenění na galavečeru IEA23

Co na to klient?

Mimo samotných výsledků je pro nás významným přínosem získaná flexibilita – máme přístup do CMS, kde můžeme sami upravovat veškerý obsah. Na vzhled a design řešení navíc dostáváme velmi pozitivní reakce od zaměstnanců, ale hlavně od uchazečů, kteří hodnotí jednoduchost a přehlednost řešení.

Také máme nasazeny analytické nástroje GA4 a Microsoft Clarity, takže pečlivě sledujeme chování uživatelů a na základě dat řešení společně dále vylepšujeme. Děkujeme Forrestům a dalším partnerům za vynikající spolupráci!“ Lukáš Hanko z T-Mobile, Senior employer branding specialist CZ&SK.


Hledáte spolehlivého dodavatele vašeho digitálního řešení? Ozvěte se nám! Máme 25leté zkušenosti s weby, intranety i rozsáhlými e-shopy. A rádi pomůžeme vyrůst i vašemu byznysu.

Mohlo by vás zajímat

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku