ČNB má po intranetu od FG také nový web

Přehlednější struktura, responzivní design, rychlejší prohledávání obsahu a vyšší úroveň zabezpečení - to jsou hlavní přednosti nově spuštěných webových stránek České národní banky, které navrhla FG Forrest.

ČNB využívá služby FG již od roku 2010, kdy jsme pro ni vytvořili virtuální prohlídku platidel. Umožňovala zobrazovat si na webu 360stupňové vizualizace veškerých platných mincí a bankovek, včetně detailních popisků bezpečnostních prvků.

V roce 2014 jsme navrhli koncepci a design interního bankovního informačního systému (IBIS), který dodnes plní funkci intranetu ČNB.

Nejnovějším prvkem 9leté spolupráce centrální banky s FG Forrest jsou inovované internetové stránky www.cnb.cz. Přehledněji než dříve poskytují informace jak odborníkům z finančního sektoru, tak široké veřejnosti. Samozřejmostí je tzv. responzivní design pro pohodlné ovládání jak na počítačích, tak na smartphonech a tablech, dále zrychlené prohledávání obsahu, a také provoz stránek na zabezpečeném HTTPS protokolu. Technologické řešení dodala společnost Nelasoft.

Oficiální tisková zpráva ČNB:
https://www.cnb.cz/cs/cnb-news/tiskove-zpravy/Ceska-narodni-banka-spousti-novy-web/

Další medializace:

 

Mohlo by vás zajímat

Naše datová knihovna pro Skupinu ČEZ sbírá ocenění i v zahraničí

Online ESG datová knihovna v roce 2023 získala několik prvních míst na prestižních soutěžích, včetně dvou zahraničních. Seznamte se v našem článku.

Celý článek

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku