Jezdec týmu FG Forrest Hardracing Matěj Kožíšek se na světovém poháru MotoSurf v Kazani jako jediný umístil hned ve 2 kategoriích

V FG Forrest rádi podporujeme smysluplné organizace, aktivity nebo šikovné jednotlivce. Třeba Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Univerzitu v Hradci Králové nebo Sportovní klub Nové Město nad Metují. Anebo právě Matěje Kožíška, který pod křídly týmu FG Forrest Hardracing reprezentuje naše barvy ve sportu jménem MotoSurf.

MotoSurf je sport původně z Česka, při kterém závodníci soupeří na surfových prknech zvaných Jetsurf. Byť u nás není příliš rozšířený, v zahraničí jeho popularitu zvyšuje řada celebrit. Na motorových surfech můžete potkat třeba slavného pilota formule 1 Lewise Hamiltona, majitele společnosti Red Bull Dietricha Mateschitze nebo zpěváka Justina Timberlakea.

Ale zpět k Matějovi. Koncem léta se do Kazaně sjely tisíce fanoušků na UIM MotoSurf WorldCup 2021, aby se zúčastnili závodů 50 jezdců z celého světa. Na akci nechyběli třeba ministr sportu Tatarstánu nebo členové týmu ruských olympioniků, kteří přišli závodníky podpořit.

Při MotoSurfu není nouze o hodně akční kousky

Navíc to bylo vůbec poprvé v historii tohoto sportu, kdy mladí závodníci z kategorií „Rookie“ a „Junior“ bojovali o titul mistrů světa. Zároveň se také poprvé závodilo na surfech poháněných čistě elektrickým pohonem.

Konkurence hned ze sedmi zemí nebyla vůbec malá, ale i tak se „našemu“ Matěji Kožíškovi podařilo to, co nikomu jinému. Odnesl si hned dvě medaile!

  • Stříbro za 2. místo v kategorii spalovacích motorů
  • Zlato za nejrychlejší čas v kategorii Electric Challenge, což je vůbec první plně elektrická soutěž

Matěj (nahoře uprostřed) přebírá cenu za vítězství v kategorii Electric Challenge v Kazani

Matěj (nahoře uprostřed) přebírá cenu za vítězství v kategorii Electric Challenge v Kazani

Napínavé finále MS v Zadaru – Matěj Kožíšek celkově 2× v TOP 3

V říjnu se konala poslední štace mistrovství světa v MotoSurfu 2021. Do chorvatského Zadaru tentokrát zamířilo hned 98 závodníků z 12 zemí. Matěj Kožíšek se soupeřům opět postavil v kategoriích spalovacích motorů a v elektrice.

Rozhodně si pusťte video výše, byl to pořádný frmol! Závodníci dobře věděli, že ze sebe musí vydat všechno, protože jde o hodně. Naprostá většina z nich tak jela na plné pecky a manévry u bójek nejednou končily sice povrchovým, ale přeci jen bolestivým zraněním.

To ale nehrálo roli, adrenalin hnal závodníky stále kupředu.

I přes tak velkou konkurenci se Matějovi podařily parádní výsledky. Celkově na mistrovství světa vybojoval:

  • 3. místo v kategorii „Rookies“ u spalovacích motorů
  • 2. místo v kategorii Electric Challenge

Gratulujeme!

Matěj má být na co hrdý. Umístit se v TOP 3 ve dvou kategoriích je mimořádný úspěch

Matěj má být na co hrdý. Umístit se v TOP 3 ve dvou kategoriích je mimořádný úspěch

Takový úspěch Matěje přiblížil jeho snu. Reprezentaci České republiky na letních olympijských hrách 2024 v Paříži. Jestliže se to MotoSurfu skutečně podaří (a zatím to tak vypadá), půjde o vůbec první olympijskou disciplínu, při které se používá elektrický motorový pohon.

V FG Forrest jsme na Matěje patřičně hrdí a držíme mu palce, ať mu to sviští i v Abú Dhabí. Právě tam se už v březnu 2022 odehraje další ročník světového poháru MotoSurf. Matěj tam navíc už jako šestnáctiletý bude soutěžit v kategorii „Muži“. A také na silnějším prkně Titanium.

P.S.: Organizátoři v Zadaru až na místě zjistili, že by se jim hodil ještě jeden stan. Čirou náhodou jsme s sebou měli ten náš Forrestí, tak jsme rádi posloužili. :-)

 

Mohlo by vás zajímat

Naše datová knihovna pro Skupinu ČEZ sbírá ocenění i v zahraničí

Online ESG datová knihovna v roce 2023 získala několik prvních míst na prestižních soutěžích, včetně dvou zahraničních. Seznamte se v našem článku.

Celý článek

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku