McDonald´s slaví 20 let novým webem

Dvacetileté výročí společnosti McDonald´s v České republice je vidět i na modernizaci webových stránek. Redesign zrealizovala internetová agentura FG Forrest. Vzájemná spolupráce Forrestů a McDonald´s se datuje od roku 1999.

Zcela nová grafika zaujme uživatele jako první. Ovšem změna je výrazně větší. Na základě výsledků analýz návštěvnosti a vyhodnocení, co uživatele webu zajímá více, a co méně, se změnila architektura webu. Zohledněn byl i fakt, že cesta k produktům musí být snadná a rychlá, nikoliv, jako na původním webu, až ve třetí a další úrovni. Web tedy vypustil pro uživatele nezajímavé stránky a „vymetl“ z kouta informace tak, aby k nim uživatelé měli jednodušší cestu. Texty byly inovovány, zredukovány a přepsány do modernější podoby.

Všechny tyto změny byly definovány na základě pravidelných konzultací Forrestů a McDonald´s. Na schůzkách tak postupně vznikla smysluplná a účelná architektura webu, na kterou poté navazovalo vše ostatní.

Web McDonald´s si dává za cíl informovat a zaujmout. Kromě představení jednotlivých produktů, které jsou v první části založené na image produktové fotografii, doplňují v druhé části důležité informace o složení, nutričních hodnotách a případných alergenech.  

Home page i nadále zůstává „akční“ v představení novinek a kampaní.

Interaktivní mapa dokáže najít každou restauraci podle zvolených kritérií a vybrat zákazníkům tu, která jim bude svými parametry vyhovovat nejvíce.

„Zajímavá, zábavná a vždy pozitivní – to je charakteristika spolupráce se zástupci McDonald´s. V tomto duchu se pak nese celý vývoj projektu a já pevně doufám, že takto vyzní i jeho výsledek. Důraz je zde kladen na grafické zpracování, které má návštěvníka motivovat k návštěvě restaurace. Zda bude motivace dostatečná, nechám na individuálním zvážení. Každopádně z pohledu projektového manažera je vedení takového projektu radostí.,“ hodnotí spolupráci Michaela Švíková, Project Manager společnosti FG Forrest.

McDonald´s: První restauraci v České republice otevřela společnost McDonald's 20. března 1992 v Praze ve Vodičkově ulici. Ještě v témže roce se v hlavním městě objevily další dvě provozovny: na Václavském náměstí a u Anděla. V roce 1993 následovala první "mimopražská" restaurace v Ostravě (16. července 1993) a první „drive-thru“ ve Velkém Meziříčí na dálnici D1. Dnes je McDonald's největší sítí restaurací na českém trhu. A kromě toho i úspěšnou a zodpovědnou firmou.

Mohlo by vás zajímat

Na teambuilding v Krkonoších jen tak nezapomeneme!

Velký teambuilding obvykle pořádáme jednou za rok, takže si dáváme opravdu záležet. A ten letošní byl pořádně našlápnutý.

Celý článek

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku