Forresti se chystají na JavaDays 2016

Honza Novotný už před časem psal o tom, že bude přednášet na letošní konferenci JavaDays, která proběhne 14.-15. 11. 2016. A protože není žádný troškař, bude mít přednášky hned dvě – první na téma Spring Security, druhou o Runtime class generation. Abyste věděli, na co se můžete těšit, přinášíme vám Honzův abstrakt z obou přednášek.

Spring Security

Přednáška bude průřezem možností knihovny Spring Security, která zajišťuje vyspělou autentizaci a autorizaci v Java aplikacích postavených (nejen) na Springu. Projdeme základní principy fungování této knihovny a nasazení na projekt, autentizaci, autorizaci, testování a v závěru také využití možností, které nám dávají moderní prohlížeče ve formě bezpečnostních hlaviček (pokud zbyde čas). Přednáška je určena všem, kteří knihovnu zatím nepoužívají nebo ji znají jen letmo a chtěli by se dozvědět více. Taktéž bude zajímavá pro ty, kteří mají zkušenosti se staršími verzemi, jelikož pokrok byl v této oblasti za poslední roky obrovský. Pro vývojáře, kteří nemají čas na to, být bezpečnostními experty, je použití takovéto nebo podobné knihovny jednoduše nutností, protože napadání aplikací je bohužel poměrně běžná záležitost. Taktéž zákazníci jsou v tomto oboru vzdělanější a dříve nebo později si na vaší aplikaci smlsnou penetrační testeři. Tak buďte připraveni…

Runtime class generation

Zajímalo vás někdy, jak fungují Spring Data prakticky? V krátkosti staví na myšlence, že vývojářův čas je drahý, tak proč jím plýtvat na implementaci rutinního kódu, který zvládne domyslet sám stroj?! Ano, už žádné dlouhé psaní SQL/Elastic/Mongo a dalších query s omáčkou okolo. Stačí nadefinovat deklaraci metody na interface – List<Person> getPersonsByAgeMoreThan(int minimalAge) a stroj už udělá vše za vás. Kouzlo? Ne, jen použití principu generování proxy tříd za běhu aplikace. Přednáška nebude rozebírat Spring Data jako taková, ale podívá se na způsob, jak je možné podobnou věc implementovat na zelené louce s cílem poodkrýt posluchačům principy a také problémové oblasti, které s touto technikou souvisí. Kromě lepšího vhledu do generování tříd za běhu si posluchači odnesou link na GitHub, kde bude připravena jednoduchá implementace pomocí běžně dostupných Java knihoven pro generování tříd za běhu: JdkProxy, Javassist, ByteBuddy.

JavaDays má oproti mezinárodním konferencím tu výhodu, že se jedná o českou záležitost a přednáší se v naší mateřštině.

autor abstraktů: Honza Novotný, Senior Application Developer
V úvodu zmiňovaný článek si můžete přečíst na Honzově blogu.

Mohlo by vás zajímat

FG Forrest hlásí za rok 2022 téměř 10% růst

Obrat naší webové a e-commerce agentury v meziročním srovnání vzrostl z necelých 87 na 94,7 milionů korun.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku