Jaderné elektrárny spouštějí nový informační systém

Obyvatelé z okolí Jaderných elektráren Temelín a Dukovany mohou být zase o něco klidnější – nebudou je zbytečně plašit zkoušky sirén. Ne snad, že by elektrárny od zkoušek upustily. Našly ale efektivnější způsob, jak své sousedy předem informovat.

Stačí, aby se uživatelé zaregistrovali na stránkách Temelína nebo Dukovan, přihlásili se k odběru notifikací a daná elektrárna jim začne posílat informace o plánovaných cvičeních, zkouškách sirén a aktuálním dění pomocí SMS či e-mailových notifikací. Ty mají dvě úrovně – prioritní a neprioritní. Prioritní se rozešlou ihned, neprioritní mezi šestou hodinou ranní a devátou večerní.

Spuštění informačního systému zaujalo i Českou televizi, podívejte se na reportáž.

Samotné weby jsou určené pro obyvatele žijící v okolí a všechny, kteří se zajímají o novinky z elektráren. Kromě informací o elektrárnách samotných se tu dočtou i o aktuálním „nejaderném“ dění. Na obou webech najdou také havarijní příručku, která jim poradí, jak se zachovat během krizových situací. Oba weby prošly na začátku roku 2018 redesignem.

Právě v rámci redesignu proběhla implementace SMS brány a rozšíření řešení o e-mailingový modul. Díky tomu může ČEZ snadno rozesílat notifikace. Celé řešení je vystavěné na našem redakčním systému Edee CMS.

Projekt jsme realizovali pro Skupinu ČEZ, našeho dlouholetého klienta.

Mohlo by vás zajímat

Naše datová knihovna pro Skupinu ČEZ sbírá ocenění i v zahraničí

Online ESG datová knihovna v roce 2023 získala několik prvních míst na prestižních soutěžích, včetně dvou zahraničních. Seznamte se v našem článku.

Celý článek

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku