Společnost Wikov má nový web, Forresti ho postavili za necelé tři měsíce

Tradiční strojírenská skupina Wikov spustila nový web, který po vyhraném tendru vytvořila internetová agentura FG Forrest. Výrobce průmyslových převodovek a ozubených kol, jehož historie je dlouhá více než 130 let, se nového elegantního i hravého webu dočkal již po necelých třech měsících.

Forresti v tendru uspěli i přesto, že s tímto průmyslovým odvětvím neměli příliš zkušeností. „Oslovil nás individuální přístup a tah na branku, který nebyl patrný u ostatních uchazečů výběrového řízení. Od první chvíle jsme cítili u FG pochopení zadání a směřování skupiny Wikov. Bylo zřejmé, že hodnoty obou společností jsou identické.“ říká Lukáš Steiner, Marketingový Manažer Wikov. Obě společnosti pojí i další zajímavá skutečnost. Stejně jako část skupiny Wikov, tak i FG Forrest začal své působení v městečku Hronov na severovýchodě Čech.

V minulém roce proběhl rebranding celé skupiny Wikov a nový web byl tedy dalším logickým krokem. Přestože vývoj trval pouhé tři měsíce, byly zachovány veškeré technologické standardy, díky nimž se weby realizované FG Forrest vyrovnají světové špičce.  Přispělo zejména to, že komunikace byla nadmíru efektivní. „Bylo znát, že obě strany táhnou za jeden provaz a mají společný cíl. Tím bylo vytvoření webu, který ve všech směrech odpovídá společnosti s takovou historií a především renomé,“ pochvaluje si Jan Kříž, Business Development Manager FG Forrest.

Internetová prezentace především plní funkci podpory prodeje. „Zákazníci se na stránkách rychle a dobře zorientují a získají důležité informace o našich produktech a službách. V podstatě je to pro nás určitý druh e-shopu, který ale nemá košík,“ vysvětluje Lukáš Steiner.  

Přestože nový web je již plně funkční, práce na něm pro Forresty rozhodně nekončí. V současné době se připravuje nasazení dalších jazykových mutací, které jsou vzhledem ke klientele společnosti Wikov podstatné. Výhledově se chystá ale i další rozvoj. Web by se měl například více zaměřit na nábor mladých lidí a tím zároveň i pomoci zvyšovat jejich zájem o technická řemesla.

Mohlo by vás zajímat

Maďarský e-shop SG nábytku od FG Forrest dosáhl obratu přes půl miliardy

V FG Forrest jsme pomohli už řadě webů a e-shopů s expanzí do zahraničí. Jedním z nejvýraznějších je příběh maďarského e-shopu pro SG nábytek.

Celý článek

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku