Z hronovské garáže až na výsluní internetu

V roce 1996 byl internet ještě opravdu v plenkách a existence webové agentury byla tehdy naprosté sci-fi. I tak se ji dal postavit ale slušný základ.

Přehledná webová prezentace je i dnes nutný základ pro další funkce, které už bereme jako samozřejmost,“ potvrzuje Radovan Jelen, ředitel firmy.

Zajímavostí také je, že ve druhé polovině devadesátých let se měřila kvalita nabídky na zpracování webové prezentace velikostí serveru, kterým agentura disponovala. "Forresti" na začátku koupili server od IBM s obrovskou kapacitou, který neměli šanci vytěžit. Klienti však na takové investice slyšeli. Druhým kritériem pro výběr nové agentury byla pěkná grafika. V té době se weby prodávaly v balíčcích podle rozsahu, a to v cenových variantách maximálně do několika desítek tisíc korun.

Zatímco dříve hrálo významnou roli, zda je web zajímavý, nyní zadavatelé kladou důraz na rozumnou návratnost investice,“ říká Jelen s tím, že pro uživatele je nyní nejdůležitější to, aby se mu s webem pracovalo dobře na všech zařízeních – tedy počítači, telefonu nebo třeba tabletu.

Celý rozhovor si můžete přečíst na webu publicisticko-společenského magazínu Dotyk.

Mohlo by vás zajímat

FG Forrest hlásí za rok 2022 téměř 10% růst

Obrat naší webové a e-commerce agentury v meziročním srovnání vzrostl z necelých 87 na 94,7 milionů korun.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku