Zlatý erb pro Prague.eu

Oficiální turistický web hlavního města Prahy uspěl v 19. ročníku prestižní soutěže Zlatý erb a má na svém kontě Cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách.

Do kategorie Cena ministryně pro místní rozvoj, která se uděluje v rámci celostátního kola, se přihlásilo 75 projektů.

Nejvyšší příčku zaujal web Prague.eu, oficiální turistický portál hl. m. Prahy, který získal 1. místo v kategorii města a obce.

Informační systém, který jsme pro Pražskou informační službu vytvořili, má za úkol inspirovat k návštěvě hlavního města a informovat o aktuálním dění v něm. Náročné propojení zdrojů umožňuje zobrazení ohromného množství informací v širokých souvislostech. To vše s přehledem i na mobilních zařízeních.

Soutěž Zlatý erb, v níž se porovnávají weby obcí a měst, vznikla v roce 1999. Do prvního ročníku se přihlásilo několik desítek obcí a počet účastníků každým rokem narůstá. Letošní 19. ročník jich čítal na 504.

Hlavní důraz kladou porotci na obsah a aktuálnost webu, na jeho užitečnost pro návštěvníky. Soutěž také poskytuje zhotovitelům a provozovatelům webů cennou zpětnou vazbu a podněty pro další zlepšování.

Prohlédnout si můžete také kompletní přehled výsledků letošního ročníku soutěže.

Mohlo by vás zajímat

Naše datová knihovna pro Skupinu ČEZ sbírá ocenění i v zahraničí

Online ESG datová knihovna v roce 2023 získala několik prvních míst na prestižních soutěžích, včetně dvou zahraničních. Seznamte se v našem článku.

Celý článek

EvitaDB dláždí cestu pro rychlejší e-commerce

Už letos spustíme specializovanou databázi evitaDB, která e-shopům skokově zrychlí práci s daty. Seznamte se s ní v našem článku.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku