Co Forrest, to kouzelník

Ačkoli zadání lze zjednodušit do podoby "technická realizace redesignu", vzhledem k důvěře klienta šlo reálně o mnohem více než jen "nakódovat a rozhýbat web".

Redesign www.cez.cz za 3 týdny aneb improvizace je dovednost

Improvizace je občas vnímána jako něco nepatřičného či neprofesionálního. Není to tak. Je to dovednost (BTW: v divadelní improvizaci jsou i soutěžefestivaly).

Ano, abychom splnili fixní deadline spuštění webu i přes změny zadání a opožděné podklady, museli jsme improvizovat a permanentně upravovat priority.

Když jste poslední článek realizace, musíte to stihnout navzdory všem komplikacím. Koordinace podkladů a připomínek na straně klienta: od dalších dodavatelů, interních týmů, zodpovědných kolegů - to vše roste spolu s velikostí firmy.

Jako realizátoři finálního webu máme důvěru klienta, že zrealizujeme projekt, i když nejde vše podle předpokladů. A to může znamenat také:

  • Změnu principu výpočtu jednoho z kalkulátorů 24 hodin před spuštěním.
  • Požadavek na rozšíření funkcionality jednoho z formulářů 36 hodin před spuštěním.
  • Dodání obrázkových motivů do webu 36 hodin před spuštěním.

Výčet neberte jako nářky nad naším těžkým údělem – spíše pro dokreslení situace, že ačkoliv nejde vše dle harmonogramu, při stanovení priorit lze stihnout na první pohled nemyslitelné.

Za hlavní přínosy z pohledu klienta považuji (nejen na tomto projektu):

  • Dlouhodobá kontinuita týmu, který velmi dobře zná projekt, umožňuje výrazně snazší zadání požadavku klientem. Mluvíme prostě stejným jazykem a mnoho věcí si už vůbec říkat nemusíme.
  • Proaktivní návrhy nad rámec zadání – zlepšení, při kterých můžeme vycházet z předchozích realizací pro klienta. Každý z týmu rozumí potřebám a specifikům tohoto klienta.
  • Expertní názor – klient se na nás obrací se žádostí o názor či radu a ví, že díky našemu širokému záběru se s námi může bavit o problémech od návrhu webu přes webovou analytiku až po IT infrastrukturu.

Oslavný článek? Aneb proč to píšu…

Donedávna bych nečekal, že budu mít nutkání psát článek podobného ražení. Ale koncentrace podnětů za poslední tři týdny byla tak silná, že mi to nedá :-)

A teď už fakt k jádru pudla:

Opět jsem si naplno uvědomil, že vybudovat firmu, která může dlouhodobě a opravdu komplexně "obsluhovat" takové klienty jako je ČEZ, Komerční banka či Lagardere, je úplně jiná liga, než být agenturou dodávající "pouze" jednorázové projekty, aniž by budovala vztah postavený na důvěře. Můžete mít dobré kodéry, programátory, grafiky, ale to samo o sobě nestačí. Je tu něco navíc, co si musí klient "prožít sám" – může se spolehnout, že uděláme víc než "jen web".

Special thanks to…

Velký dík všem, že se velká věc (redesign www.cez.cz) podařila - jmenovitě Kubovi, Markovi, Radkovi, Alče, Janě, Jirkovi.

A co na to klient?

Alčo, Jano, Kubo, Marku, Radku, Jirko a Mirku, velké díky. Práce s vámi je radost a fakt nás baví!

Kdosi slavný řekl: "Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl." Proto my ve Skupině ČEZ důvěřujeme tomu, co děláme, a dáváme si ambiciózní cíle. K jejich dosažení potřebujeme spolehlivé partnery. FG Forrest mezi ně rozhodně patří.

Nový web zlepšuje parametry obsluhy našich zákazníků a přispívá k dobré pozici naší společnosti na trhu. Na nové podobě jsme pracovali 5 měsíců a rozhodli se pro celou řadu inovativních řešení. Tento přístup vyžaduje vysoké nasazení a flexibilitu rozhodování na všech stranách. V FG Forrest nás podpořili a projekt v limitovaném čase zvládli. To jen potvrzuje fakt, že znalost problematiky na straně agentury podstatným způsobem ovlivňuje výsledek.

Pavel Foršt

 

Mohlo by vás zajímat

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku