Zlatou minci v hodnotě 100 milionů korun naskenovali v FG Group

Společnosti More.is.More ze skupiny FG zadala Česká národní banka pořízení digitální kopie zlaté mince vydané u příležitosti 100. výročí zavedení naší měny. Výsledkem je webový interaktivní 3D model a mobilní aplikace s rozšířenou realitou.

Digitální kopii zlaté pamětní mince, která váží 130 kg a její nominální hodnota je 100 000 000 korun, si mohou zájemci detailně prohlédnout na www.cnb.cz/3Dmince. Skenování a mobilní aplikaci s rozšířenou realitou vytvářel tým synovce českého animátora z amerického studia Pixar a držitele Oscara Jana Pinkavy.

"Digitalizace spočívala v detailním 3D skenování s rozlišením 4 setiny milimetru. To pro nás bylo výzvou, protože jsme museli zachytit do nejmenších detailů objekt, který se hodně leskne. Použili jsme na to špičkovou technologii pro vědeckou optiku,” říká Jiří Forejt ze společnosti More.is.More, člena internetové a multimediální skupiny FG.

Aplikace určená chytrým telefonům je zdarma ke stažení v App Storu pro iOS/iPadOS a v Google Play pro Android. Umožňuje uživatelům umístit si minci virtuálně třeba domů na stůl a vyfotit se s ní. "Díky naší aplikaci s rozšířenou realitou se lidé mohou s unikátní mincí daleko lépe seznámit. Děti si s ní prostřednictvím telefonů nebo tabletů mohou hrát a dozvědět se tak nenucenou formou o jejím vzniku, o práci rytců a podobně,” vysvětluje Jiří Forejt.

Medializace:

Mohlo by vás zajímat

V rámci Career Days jsme u nás přivítali studenty se zájmem o digitální projekty

V FG se naplno věnujeme projektům pro naše zákazníky, ale nezapomínáme ani na podporu studentů se zájmem o řešení v online prostředí.

Celý článek

FG Forrest v roce 2023 – 15 ocenění, přes 400 CV a 99,95 % SLA

Minulý rok jsme pokračovali v rozvoji online řešení předních firem českého byznysu, podpořili řadu smysluplných aktivit a znovu se stali Autorem roku podle WebTop100.

Celý článek

Přeskočit na hlavní nabídku